Σύνδεση

Citystage

Tips and Trends
A DJ saved my life

A DJ saved my life

Παντρεύεστε;

Συγχαρητήρια! Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζετε την εκδήλωση του γάμου σας. Πάρτι μετά την εκκλησία ή το δημαρχείο, όλοι οι φίλοι εκεί, συνάδελφοι και συνεργάτες από την δουλειά, οι συγγενείς, κοντινοί και μακρινοί.

Έχετε βρεί τον χώρο, αποφασίσατε τα πάντα για το φαγητό, το κρασί, το γλυκό. Έχετε διαλέξει και φωτογράφο.

Μένει η μουσική. Ήρθε η ώρα να επιλέξετε τον DJ, δηλαδή τον άνθρωπο που θα δώσει ρυθμό σε αυτή τη μοναδική βραδιά της ζωής σας. Αυτό είναι που θα μείνει σαν τελική ανάμνηση στους καλεσμένους σας, αλλά – κυρίως – σε εσάς!

Πώς επιλέγετε ένα DJ; Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να θέσετε για αυτή την επιλογή; Μην ξεχνάμε ότι ο DJ δεν είναι απλά ο άνθρωπος που θα πατήσει το Play σε μια Playlist από το laptop του (ή το δικό σας).

Προσωπικότητα

Ο DJ πρέπει να έχει προσωπικότητα. Να είναι σε θέση να δημιουργήσει ατμόσφαιρα και μάλιστα την ατμόσφαιρα που εσείς θέλετε. Αν είναι ο ίδιος βαρετός, θα είναι και το πάρτι σας βαρετό.

dj κάνει κέφι σε παρτυ γαμου

Επικοινωνία

Ο DJ θα πρέπει να επικοινωνεί με το περιβάλλον του. Δεν είναι αρκετό να ακολουθήσει πειθήνια το μουσικό ύφος που θα του υπαγορέψετε. Φυσικά και έχετε τις μουσικές σας προτιμήσεις, το είδος της μουσικής που εσείς αγαπάτε, τα τραγούδια που έχουν σημαδέψει τις μαγικές στιγμές που είχατε με τον άνθρωπο που παντρεύεστε. Είναι όμως αρκετό αυτό για να κρατήσετε το ρυθμό της βραδιάς σε υψηλό τέμπο; Να είναι δηλαδή συνέχεια γεμάτη η πίστα με τους καλεσμένους σας να χορεύουν και να διασκεδάζουν!

Οργάνωση

Ο DJ θα πρέπει να είναι οργανωμένος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει σχέδιο. Το σχέδιο θα του το δώσετε εσείς, αφού προηγουμένως έχετε καταλήξει στο χρονοδιάγραμμα της βραδιάς και στις σημαντικές της στιγμές. Όμως και ο ίδιος θα πρέπει να είναι σε θέση να σας συμβουλέψει πάνω στο σχέδιο που έχετε ετοιμάσει. Είναι σίγουρο ότι έχει κάνει περισσότερους γάμους από εσάς.  

Ποια είναι τα αγαπημένα σας τραγούδια; Τι μουσική θα παίζει από την ώρα που θα φτάνουν οι καλεσμένοι σας στο χώρο της εκδήλωσης μέχρι να κάνετε εσείς την θριαμβευτική σας είσοδο; Ποιο είναι το τραγούδι που θέλετε να συνοδέψει την είσοδο σας στο χώρο της εκδήλωσης ή την ώρα που κόβετε το πρώτο κομμάτι της τούρτας σας; Με ποιο τραγούδι θα ανοίξετε τον χορό;

Αυτοσχεδιασμός

Ο καλός DJ θα πρέπει να έχει ικανότητες αυτοσχεδιασμού. Όσο και να έχετε οργανωμένο σχέδιο, ο Μέρφι μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ανα πάσα στιγμή. Αν, για παράδειγμα, καθυστερήσετε να φτάσετε στην δεξίωση και τινάξετε το χρονοδιάγραμμα στον αέρα, θα είναι σε θέση να κρατήσει τους καλεσμένους σας σε κέφι ώστε να μην ενοχληθούν από την καθυστέρηση.

Παραγγελιές

Ποια στάση θα κρατήσει ο DJ στις παραγγελιές; Ο καλός DJ έχει και χαρίσματα διπλωμάτη και μάλιστα επιπέδου ΟΗΕ. Να είστε σίγουροι ότι όσο και αν έχετε κάνει τις κατάλληλες συνεννοήσεις και έχετε δώσει αυστηρές οδηγίες στους συμπέθερους, κάποιος θα θελήσει να κάνει …παρεμβολές. Παράδειγμα: Η οικογένεια της Νύφης έχει ρίζες από την Καλαμάτα, ενώ του Γαμπρού από την Ήπειρο. Είναι σε θέση ο DJ να διαχειριστεί την κατάσταση και να γεφυρώσει το αγεφύρωτο;

Ακεραιότητα χαρακτήρα

Σας μιλάω από πείρα: Ο σύζυγος μου είχε τάξει επιπλέον αμοιβή στον DJ του γάμου μας αν αντιστεκόταν στις πιέσεις συγγενών να παίξει Καλαματιανά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ναι, δεν έπαιξε Καλαματιανά. Όχι, δεν χωρίσαμε όταν το έμαθα: Του είχε επιτρέψει να παίζει νησιώτικα.

σαντορινη κυκλάδες λευκή εκκλησία σε γαλάζιο φόντο - ουρανό
Σαντορίνη, Κυκλάδες

Και μερικά τεχνικά

Έχει δικό του εξοπλισμό; Είναι συμβατός ο εξοπλισμός του με συστήματα που ενδεχομένως έχει προ εγκατεστημένα ο χώρος που έχετε επιλέξει για την εκδήλωση σας; Έχει εφεδρικό εξοπλισμό στην περίπτωση που κάτι χαλάσει; Μηχανήματα είναι, δεν παίζεις με αυτά!

Γνωρίζει τον χώρο που έχετε επιλέξει; Έχει ξαναδουλέψει εκεί; Ο κάθε χώρος έχει τις δικές του ηχητικές ιδιομορφίες. Αν δεν γνωρίζει τον χώρο, απαιτήστε να τον επισκεφθεί λίγες μέρες πριν το event ώστε να αντιληφθεί τις όποιες ιδιαιτερότητες, τόσο χωροταξικές, όσο και ηχητικές.

Ζητήστε να δείτε video από προηγούμενες δουλειές του. Θα καταλάβετε πολλά.

Συμπέρασμα

Η επιλογή του DJ είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρετε για την μεγάλη αυτή ημέρα. Μην αφεθείτε στις «συστάσεις» φίλων και συγγενών. Μην αρκεστείτε στην πρώτη εντύπωση. Ψάξτε το, δοκιμάστε το. Το ύψος της αμοιβής θα πρέπει να είναι το τελευταίο σας κριτήριο. Η λάθος επιλογή DJ μπορεί να χαλάσει την συνολική εικόνα ενός κατά τα άλλα τέλεια σχεδιασμένου γάμου.

Και μην ξεχνάτε: Να έχετε πάντα ολοκληρωμένη άποψη σε αυτό που ζητάτε. Τον καλό επαγγελματία τον κάνει καλύτερο ο οργανωμένος πελάτης.

Αντί επιλόγου

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό (last but not least): Μην υποκύψετε στον πειρασμό της συναλλαγής χωρίς παραστατικά: Σκεφτείτε την πιθανότητα ενός ατυχήματος. Δεν αξίζει να μπλέξετε για να γλυτώσετε λίγα Ευρώ.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *