Σύνδεση

Citystage

Tips and Trends
5 πράγματα που πρέπει να κάνετε στις γιορτές

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε στις γιορτές

Αντί να στείλετε τυπικές ευχές, έστω και μέσω ενός ευφάνταστου e-mail, για να ευχαριστήσετε τους πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές, κάντε την διαφορά:

Επιλέξτε 5 ανθρώπους από το ευρύτερο επαγγελματικό σας περιβάλλον και στείλτε τους προσωποποιημένες ευχές. Επιλέξτε να ευχηθείτε προσωπικά σε αυτούς που σας έμαθαν κάτι καινούργιο, που νοιώθετε ότι πήγαν την ζωή σας τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά, που σας έδωσαν την ευκαιρία να δείτε τον κόσμο από μία διαφορετική γωνία «λήψης».

Μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος πελάτης που δεν καταφέρατε να κερδίσετε.

Μπορεί να είναι ένας συνάδελφος που δεν συντάχθηκε με τις προτάσεις σας στο staff meeting.

Μπορεί να είναι ένας άστεγος που έχει κάνει σπίτι του την είσοδο του γραφείου σας. Ειδικά αυτός, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει e-mail, οπότε μην διστάσετε να γράψετε σε ένα κομμάτι χαρτί τις ευχές σας και τις σκέψεις σας. Δώστε το ο ίδιος, χέρι με χέρι, την επόμενη φορά που θα τον συναντήσετε.

Μπορεί επίσης να είναι ένας υφιστάμενος που τους μήνες που πέρασαν δεν του δώσατε την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες του.

Μπορεί να είναι ακόμα ο προϊστάμενος σας που δεν μπορέσατε να μπείτε στα παπούτσια του και να αντιληφθείτε την δική του αγωνία να επιτύχει αυτά που είχε υποσχεθεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Μπορεί (οκ, ξέρω να μετράω, αυτό είναι το έκτο παράδειγμα και το αφιερώνω στην κόρη μου) να είναι ένα μέλος της οικογένειας σας που δεν του αφιερώσατε τον χρόνο που δικαιούται, μια που οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις δεν σας το επέτρεψαν.

Σήμερα, μέρα γιορτινή. Είναι η καλύτερη μέρα να κάνετε μια πολύ σύντομη αλλά βαθιά ανασκόπηση της επαγγελματικής σας ζωής. Δεν θα χρειαστείτε πολύ χρόνο, άλλωστε τα ξέρετε όλα. Είναι χαραγμένα στο μυαλό σας, στην μνήμη σας (στην δική σας μνήμη, όχι του υπολογιστή σας, του tablet, του κινητού). Μια σπίθα χρειάζεστε για να αποτυπώσετε την σκέψη σας σε δευτερόλεπτα.

Και αν δεν προλάβετε να διαβάσετε αυτό το κείμενο την παραμονή των Χριστουγέννων, δεν πειράζει. Σημασία έχει να αντιδράσετε θετικά σε αυτή μας την παρότρυνση. Όποτε και να το διαβάσετε, κάνετε το πράξη, ο χρόνος είναι πάντα με το μέρος σας, ποτέ εναντίων σας.

Όποτε και να στείλετε αυτό το μήνυμα, να είστε σίγουροι ότι θα πιάσει τόπο. Ο αποδέκτης του θα νοιώσει την αγάπη, την ειλικρίνεια, την θετική σας ενέργεια.

Να είστε σίγουροι οτι μεταξύ σας θα δημιουργηθεί ένας άρρηκτος δεσμός αλληλοϋποστήριξης, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.

Ας μας συγχωρέσουν οι φανατικοί και οι θρησκόληπτοι, αλλά αυτό είναι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων και αυτό είναι που το έχει κάνει διαχρονικό, ανεξάρτητο από δόγματα, πολιτικές θέσεις, εισοδηματικές τάξεις και θρησκείες.

Μείνετε συντονισμένοι. Όχι απαραίτητα με το citystage.gr αλλά σίγουρα με τον κοινωνικό σας περίγυρο, την οικογένεια σας, τους συναδέλφους σας.  

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *