Σύνδεση

Citystage

Tips and Trends
Επίσημη πρώτη!

Επίσημη πρώτη!

Το citystage.gr έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στην 84η ΔΕΘ στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ελλάδας,  μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers.

Η Digital Greece πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με στόχο την προβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στεγάζεται στο Περίπτερο 12.

Χωρίς καμμία διάθεση να εμπλακούμε σε πολιτικές τοποθετήσεις, πρέπει να πούμε ότι παρακολουθώντας δια ζώσης την συνέντευξη του νέου υπουργού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στον δημοσιογράφο κ. Τσαούση, μόνο θετικές εντυπώσεις και αισιοδοξία αποκομίσαμε όσον αφορά στην προσέγγιση του κράτους σε θέματα ψηφιακής πολιτικής.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας είναι τραγικά πίσω σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτόν (26η από τις 28 χώρες).

Είναι όμως επίσης γεγονός ότι υπάρχει μια επαγρύπνηση πάνω στο πρόβλημα αυτό και η πολιτική ηγεσία του τόπου δείχνει εγρήγορση στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ – κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Ελλάδα σημείωσε μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ στον τομέα της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας. Η αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας οφείλεται στις βελτιωμένες επιδόσεις της σε ορισμένες βασικές παραμέτρους του δείκτη DESI.

desi 2019 ranking

Ενδεικτικά, η Ελλάδα βελτίωσε τις επιδόσεις της στο ανθρώπινο κεφάλαιο, αυξάνοντας αφενός το ποσοστό των ειδικών στον τομέα της Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επί της συνολικής απασχόλησης για τρίτο συνεχόμενο έτος και αφετέρου τον αριθμό των πτυχιούχων ΤΠΕ για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

Βελτίωσε, επίσης, την προσφορά ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών στους πολίτες.

Εκτός από την αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στην ΕΕ, ένας ακόμα λόγος αισιοδοξίας είναι οτι γνωρίσαμε τους άλλους συμμετέχοντες του Digital Greece: Δεκάδες Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ψηφιακού επιχειρείν, έδωσαν το παρόν στην 84η ΔΕΘ με προτάσεις σχετικές με τον ψηφιακό κόσμο, με τεράστιο εύρος από τον τουρισμό μέχρι την διαστημική τεχνολογία.

Κάπου ανάμεσα βρίσκεται το City Stage, μια ψηφιακή πλατφόρμα σύνθεσης και προώθησης events που απευθύνεται τόσο στο ψηφιακό b2c όσο και στο b2b. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τομέας digital b2g, στον οποίο το City Stage έχει να παρουσιάσει σημαντικές προτάσεις στο άμεσο μέλλον: Μείνετε συντονισμένοι!

orion nebula
Orion Nebula

Όχι, δεν σας υποσχόμαστε ότι θα σας πάμε στο διάστημα. Αυτό το αφήνουμε στην Space-X και στον Elon Musk.

Όμως, όταν θα ωριμάσουν τα διαστημικά ταξίδια της Space-x, να είστε σίγουροι ότι το citystage.gr θα παραμονεύει κάπου εκεί για να υποστηρίξει …διαστημικά events!

Μέχρι τότε, down to earth, #eventonaclick : citystage.gr!

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *